BPI-R2 New image : Openwrt/LEDE 2017-09-08


(gary) #42

No need to format the SD, please follow below steps to change the EMMC setting.


(Sam) #43

Hello Gary I have the same issue. Please, how can we manage to still boot from Emmc and keep custom settings over any reboot ? What is the alternative ? Keeping LEDE booting on SD Card ?


(gary) #44

The squashfs and jffs2 are working fine, please check above comment for details.


#45

I just copied the image onto the sd card, and when I try to boot the banana pi R2 I just get this kind of violet screen with no prompt/console or anything like that, can you help me out?

(Same issue like @pkalemba @Tohin @Maciek_Szelagowski)


(Paweł Kalemba) #46

To Have console you need to ssh or Have a uart serial cable, as i said in post above Lede does not Have graphical interface


(Sam) #47

Hello Gary Thanks for the information. I’m trying to download the files from your Test_1023 directory since yesterday unsuccessfully. I will retry soon. Regards.


(gary) #48

It’s still available to download, please have a try.


#49

I just scanned my network and my laptop and smartphone showed up, but not the banana pi, so there’s nothing I can ssh into :disappointed_relieved:


(Frank W.) #50

Have dhcp running? Maybe you found the ip in the log of the dhcp-server

Or you can use debug-uart to login local to get ip


#51

I don’t know if dhcp is running, and I don’t know where I could possibly get the log of the dhcp-server, because I don’t have a UART-Debug adapter. I just placed a lan-cable in the very left lan(/wan) port, and turned it on. But it should be powered on, because when I place a HDMI cable in the HDMI port, I get that violet screen, and all the lights are on.


(Frank W.) #52

I mean dhcp-server behind lan-connection (existing router,not the pi itself)

as @pkalemba said, lede has no graphical interface…why no console,maybe hdmi is not supported yet.

debug-uart is the simplest way to find out what’s wrong…


(Sam) #53

Hello Gary I finally succeed in downloading and installing the files. Now my BPI R2 is up and running, and the settings are persistent. Thanks a lot for your help, i will now try to configure my router correctly. I need to learn everything about LEDE. Have a nice weekend. Regards


(Mark Curtis) #54

Hay great work but I’m having a real problem trying to get the download as I only speak English I have tried everything but I still can’t get it please help


(Mark Curtis) #55

Can’t download as I only speak English and I have pressed every button but still don’t understand the download site :frowning:


(Frank W.) #56

why not just downloading the compiled image i’ve uploaded?

i have compiled that repo and uploaded image here:

https://drive.google.com/open?id=1oP7jy1KrrIOifvImo2nQ59wx3_9hHkgk

  • mtk-bpi-r2-SD.img
  • mtk-bpi-r2-EMMC.img
  • lede.img.md5

Is there a openwrt/lede that works on the bpi r2 that I can download from a English website?
(Mark Edworthy) #57

@frank-w, Can you confirm that the WiFi chipset can be used as a access point with this image.

Also, if you are going to provide images for this device. Could you include instructions on how to implement these images into the BPI-R2 (especially seeing that there is still an ad-hoc approach when providing sufficent guides within this forum).

Whilst installing and running these images via a sd / tf card is fairly straightforward, however there is still a lot of confusion within this forum about copying and running the image directly from EMMC.


(Frank W.) #58

I have not tested it by myself yet. But ap-driver is included and i have used that in 4.14 where it works (except 2 bugs)


#59

@frank-w I downloaded your compiled images and installed them to my R2. Now, I want to install a webinterface, luci for example, but I cant. opkg says " unknown package ‘luci’ ". Are there other download sources I have to use? And how I can use wifi and wifi ap?


(Frank W.) #60

i have only compiled the sources to make it available outside baidu…i have not tested the image and do not know anything about lede itself

maybe you have to setup the installer-system (package sources or similar)


(peter.r.volkov) #61

@RW2003 Should this image work with HDMI? I have tried SD card with mtk-bpi-r2-SD.img image, and R2 seems to start and doing something, as I can see by looking at leds. But HDMI-connected display shows nothing other than just blinking